Terug naar school… met de fiets of step?

De (elektrische) fiets, stept, monowheel, hoverboard, … Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Zo beschikt de helft van de gezinnen over minstens één fiets en heeft zelfs 1 op 7 gezinnen een elektrische fiets! 22% van de Belgen plant bovendien de aankoop van een elektrische fiets of step in de komende drie jaar.

Maar hoe zit het met de verzekering van deze mobiliteitsvormen? Vanaf 1 juni is het merendeel van deze voertuigen, wanneer de gebruiker ervan verantwoordelijk is voor een ongeval, verzekerd in de familiale verzekering. Laat je verzekeringsmakelaar dus zeker de voorwaarden van jouw familiale verzekering nakijken. Heb je nog geen familiale verzekering? Wacht dan niet langer om er eentje af te sluiten. Voor de schade aan jouw fiets, sluit je best een ‘fietsomnium’ of een andere verzekering af die de schade terugbetaalt. Vaak komt zo’n verzekering ook tussen na diefstal en zelfs bij pech onderweg.

Wat met de passagiers of bestuurders van deze mobiliteitsvormen? Wat als zij gekwetst raken bij een verkeersongeval? De verzekering ‘alle verkeersongevallen’ komt hierbij goed van pas. Deze verzekert alle passagiers en bestuurders in een verkeersongeval en betaalt de medische kosten tot een bepaald bedrag, een forfaitaire dagvergoeding en een kapitaal bij invaliditeit of overlijden.

Tevens bestaan er verschillende formules met zeer uitgebreide waarborgen. In de meeste polissen zijn alle gezinsleden verzekerd als:

Bestuurder of passagier van een voertuig met vier wielen, een motor, een bromfiets en een fiets;
Passagier van eender welk vervoersmiddel op het land, op het water of in de lucht;
Voetganger indien er een ander voertuig bij betrokken is.
Contacteer ons gerust om te bekijken hoe je zelf al verzekerd bent, en hoe we jou verder kunnen helpen.