Voor ons staat U, de klant, centraal.

Pensioensparen.

Project Description

Oud of jong, wie een spaarpotje voor later opzij wil zetten heeft aan het gereglementeerde pensioensparen een ideale bondgenoot. Met deze pensioenspaarformule mag u zich verwachten aan een correct langetermijnrendement en krijgt u daar als extraatje nog een belastingvermindering bovenop. Die krikt het rendement van de belegging flink omhoog.

Pensioensparen met belastingvoordeel
Komt u in aanmerking voor de belastingvermindering van het pensioensparen dan geniet u op uw volgende aanslagbiljet van een korting van 30% van het gestorte bedrag. Houd er wel rekening mee dat de storting die voor deze belastingvermindering in aanmerking komt geplafonneerd is. Voor stortingen van dit jaar bedraagt het plafond 940 euro, wat overeenkomt met een belastingvermindering van 285 euro.

Fonds voor maximaal rendement
Concreet kunt u aan pensioensparen doen via twee formules. Via een pensioenspaarfonds belegt u uw geld voor een stuk op de beurs. Kapitaalbescherming heeft u dan niet, maar op lange termijn kan dit een aantrekkelijk rendement opleveren. Qua risico zijn er verschillende varianten beschikbaar. Jonge pensioenspaarders kiezen best voor een dynamisch pensioenspaarfonds, met een sterk accent op aandelen. Op lange termijn mag u hier het hoogste rendement van verwachten. Heeft u nog maar 10 tot 15 jaar te gaan tot aan uw pensioen dan geeft u beter de voorkeur aan een defensief fonds, dat minder de nadruk op aandelen legt. De potentiële meerwaarde is hierbij beperkter maar ook het neerwaartse risico wordt afgeknot. Doorwinterde pensioenspaarders doen er goed aan om rond de leeftijd van 55 jaar hun tegoed over te dragen naar zo’n defensief fonds.

Optimale zekerheid met een pensioenverzekering
Speelt u liever op zeker dan is een pensioenspaarverzekering aangewezen. Uw pensioenspaarpot geniet dan van een formele kapitaalsgarantie en een gewaarborgd minimumrendement dat vastgelegd wordt per storting. Daar boven op kan mogelijk ook nog een winstbonus uitbetaald worden in functie van de beleggingsresultaten van het afgelopen jaar.

Langetermijnsparen met fiscaal voordeel
Daarnaast biedt ook het langetermijnsparen fiscaal interessante mogelijkheden om te sparen voor later. Aangezien de belastingvermindering hiervoor slechts in beperkte mate gecombineerd kan worden met de woonbonus is dit vooral interessant voor spaarders die geen woonkrediet (meer) aflossen. Het plafondbedrag hiervoor bedraagt in 2014 2.280 euro en net als bij het klassieke pensioensparen wordt de belastingvermindering berekend tegen een korting van 30%. Op de maximale storting komt dat overeen met een belastingvermindering van 684 euro.
Let op! Wilt u aan pensioensparen doen, gebruik hiervoor dan enkel geld dat u kunt missen tot u met pensioen gaat. Moet u het kapitaal vervroegd opvragen dan betaalt u daarop een fikse boete. Die kan oplopen tot 33% van het kapitaal.
Contacteer ons voor meer informatie.

Project Details

  • Date 24 december 2015
  • Tags Pensioensparen

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top